.

Aurore, sto 5 år 166 cm. Mörkbrun. E:Montreal-Winckenburg-Zeddam. KWPN, pigg men snäll, känslig och energisk. Urgullig häst till nån som vill ha lite power i steget och fina språng! Lagom känslig häst med stor personlighet, denna häst älskar alla.  Hoppar banor,  startad 1.10 meter lokalt med bra resutat. Underbart mjuk att rida! Kan även passa ridskola




Jag är totalt kär i den här hästen :D

.

Gilberthe du sud, sto f. 2006

4-årigt sto. 163 cm i manke. E. Upsilon vd Heffinck(Clinton-Darco) Mamman gått 150 cm hoppning. Jättefin att rida på marken. Pigg och positiv.Hoppar alla typer av hinder, stannar aldrig. Tävlad upp till 1m felfritt.Hopptalang! Mkt snäll.





Min åsikt: Skitfint sto som gav intryck på mig och jag tycker hon hoppar skit bra :D lagom storlek dessutom!

hatar rubriker...

Har börjat kolla lite på ny häst infall vi måste tabort Dolores är inte helt säkert vi köper nån ny häst men man kan ju kolla lite ifall att så nu kmr jag ladda upp några fina hästar =) kommentera gärna vad ni tycker^^


Panina sto född 1999

Panina, tyskt halvblodsto som gått som avelsto tills hon kom till sverige 2007. Väldigt snäll häst som älskar att arbeta och tyr sig till sin person.
Van att få gå ute länge, blir stressad annars.
Lika snäll i skogen som på banan och funkar alldelens utmärkt att rida utan sällskap. Hoppning älskar hon och kan bli lite het. Väldigt ärlig på hinder och inte tittig.
Tränad i dressyr och hoppning regelbundet för tränare. Saknas i nuläget mycket styrka för henne att sätta under sig och bära sig, kräver därför en rutinerad ryttare som klarar av att hjälpa henne och då blir hon fantastisk att rida!
MKT häst att rida men otroligt snäll som sagt.
 
Tränad regelbundet för instruktör i hoppning och dressyr. Kan alla grundskoler så som skänkelvikning, öppna, sluta, galoppombyte mm. Tävlad i hoppning Avd. B 90cm och 1m.









min åsikt:
Väldigt fin tjej som jag tyckte lät väldigt trevlig =)

Nu tänkte jag berätta varför jag mår så jävla dåligt och är allmänt deprimerad. Det var så att fredagen 13/8 var mamma inne på solvalla med Dolores för att kolla hur hon var i benen, jag som inte var hemma då fick sen reda på lördagen när jag kom hem att Dolores var jätte halt på böjprovet och har fått tillbaka sin kotledsinflammation. Så hon ska vila helt i 3 månader! Vi får inte göra nånting med henne, inga skrittturer eller promenader. Hon har inte blivit behandlad nåt mer utan nu ska hon bara självläka och det kan ta uppåt ett 6 månader tills hon blir bra och om hon blir bra kmr hon inte bli helt bra utan kotorna kmr kanske bli 70 % bra, men det är inte ens säkert att hon blir bra..

Vi vet inte hur vi ska göra om hon aldrig blir bra.. eftersom hon är ett fullblod och har massa energi så skulle inte hon tycka om att bara gå i en hage och skrota :/ men jag vet inte om jag klarar att ta bort en häst till...
och om vi tar bort henne är det inte säkert att vi skaffar nån ny pålle efter henne heller...

funderar faktiskt på att sluta med hästar om vi måste ta bort henne, jag har ändo bara otur i hästväg...

Haloj^^

Nu har jag en data så nu kan jag blogga lite men internet funkar skitdåligt så det kmr nog inte bli så många inlägg. Egentligen skulle vi kört raka vägen till gotland igår men det skulle komma in nåt skit från polen så vi rörde oss ner till Oxelösund och idag har vi rört oss till Fyrudden där vi är nu =) Tidigt imorn bitti rör vi oss mot Gotland kmr ta ca 10 h dit :S
Lite bilder jag fota igår och idag^^




Kommentera lite nu^^

-

SKÖÖÖNT nu stack mamma o pappa ner till stallet så nu slipper man tjat och gnäll i nån halvtimme, sitter vid laptopen just nu men ska gå upp och sätta på stationära så jag kan vara inne på msn^^ så är du chattsugen så är jag gärna social måste bara banta ner min väska först så kan jag vara übersocial sen ;)
visst är jag duktig som har börjat uppdatera lite här? =D
Bjuder på en bild som jag är någorlunda nöjd med :S skulle behövas redigeras :/
1 år gammal ;)

=)

Nu är jag klar med packningen men ska gå ner och finslipa lite på den har typ plockat med lite för mycket, hehe typiskt mig x)

För den som inte vet så ska jag segla till Gotland imorn tsm med min farbror och hans kompis =)
Dom seglade ner båten till Nynäshamn i onsdags och därifrån ska jag hoppa på imorn sen blir det segling i 14 h i streck, seglar under hela natten så vi är framme nångång lördag förmiddag =)
Har köpt massa energidryck jag ska ha under natten x) och sen så har stefan säkert massa chips och annat gott så jag kmr nog leva gott :3 Chris (min farbror) har plockat med sig 2 datorer så jag kmr få ha en hela tiden vi är borta =D hoppas nätverket funkar (Y) om det gör de så kmr jag nog vara inne hela natten och finnas tillgänglig på msn så den som har lust att snacka kan adda min msn: [email protected] ^^

Ska bli skitkul att åka till Gotland, har inte varit där på säkert 5 år så de ska bli riktigt kul =D sen så slipper jag ju familjen i nån vecka och det är ju underbart (Y) men jag kmr sakna Dolores otroligt mkt :/<3


Bjuder på en bild på mig, Dolores, Gabby och Minnie ;)

R.I.P Minnie<3

1 ½ år gammal bild!

Märkessaker^^

Pessoa
Märket Pessoa är en av mina favoritmärken dels för att jag tycker "pessoa-märket" är skitsnyggt och så tycker jag det finns en del att välja bland :) och sadlarna är underbara :3 Jag tycker dessutom att dom inte överdesignar sina grejer så mkt!
Några av mina favoriter!


Kommer fler märken senare eller imorn :) måste sticka till stallet nu^^

Träningsupplägg på mitt sätt

När jag lägger upp veckans träningsschema så utgår jag först efter vad andra grejer jag har att göra, vilka dagar mamma kan rida och vilka dagar jag har träning/tävling.
Det jag tycker är viktigt när man lägger upp träningsschemat är att det blir mycket variation så man inte sitter och rider dressyr på banan 6 dar i rad och inte kör 2 hårda dressyrpass i rad. Utan mycket variation ska det vara så hästen inte blir uttråkad men sen ska man inte variera för mycket. Då blir det bara rörigt!

I mitt träningsschema brukar jag ha med följande:
2 dar dressyr, 1 dag hemma och tränar själv och 1 dressyrlektion*
1 dag hoppträning* plus en dag markarbete*
1 dag tävling
2 dar uteritt eller mer
1 dag vila eller skritttur ute
*Dressyrlektion/hoppträning= om det finns möjlighet annars kanske jag kör nån mer uteritt eller hoppar lite själv
*Markarbete= I stället för tävling t.e.x =)

Dagen efter tävling brukar jag oftast inte ge nån vila utan istället rida ut en liten skritttur barbacka och de gör jag för att motverka eventuell träningsverk som kan komma efter tävling.
Ibland när jag är trött efter skolan så brukar jag skippa att rida för att jag vet hur lite tålamod jag har när jag är trött och eftersom Dolores är så pass svårriden så hamnar vi lätt i gräl om jag rider när jag är väldigt trött eller så åker jag ner och rider ut en barbacka tur i stället för att motverka bråk :)
Om sommarn brukar jag dessutom rida ner efter ridpasset och kyla benen, det är jättebra för senorna och så återfuktar det hovarna. På sommarn när det är så stort i marken så blir hovarna oxå väldigt torra och då är de bra att gå i vatten med dom s dom får suga ut sig vätska =)
Så här ser mitt ultimata träningsschema ut! Lagom mycket dressyr och hoppning blandat med uteritter det tycker jag är det ultimata =) Sen får man se vad hästen trivs med och det är ju det viktigaste =)

Hästen kommer alltid i första hand!

Packningslista

jaa som ni fattar i rubriken så tänkte jag skriva upp min packningslista här så jag inte glömmer nåt ;)
  1. Underkläder
  2. Strumpor
  3. 1 par shorts
  4. 1 par jeans
  5. 1 par mjukisbrallor
  6. 1 kjol
  7. nån klänning/tunika
  8. Brunrutiga ridbyxorna
  9. Lila-grå ridstrumporna
  10. Linnen + t-shirts
  11. Kofta/or
  12. Nån tjockare tröja
  13. Skinnjackan
  14. Shampoo + balsam
  15. Neccesär med tandborste, smink mm.
  16. Kameran laddad och tömd
  17. Överföringssladd till kameran
  18. Kameraladdare
  19. Min externa hårddisk
  20. Leggings
  21. Högklackade + ballerina + gympadojor
  22. Ridhjälm
Brukar bli mer men det här är vad jag kmr på nu x)
Bjuder på en bild på mig & världens bästa Caramell :)<3

.

Jag är med och tävlar om ett par JW ridbyxor hos www.mlidahlgren.blogg.se !


.

Jag är med och tävlar i Lovisa munters tävling :D
http://lovicious.blogg.se

Utrustning tema ROSA!



Perfekt för den rosa-älskande ryttaren^^ grejer för både större & mindre ryttare =)

grejerna är ifrån:
www.ridsportbutiken.net
www.hooks.se


shit alltså...

..vad jag suger på att uppdatera här :S tänker fan varje dag att jag ska blogga nåt men sen glömmer jag totallt bort de :S ska försöka bli bättre iaf =) men förvänta er inte några 10 inlägg om dan inte ;P

jaja blev ett kort inlägg nu men skriver nog mer senare :)

RSS 2.0