Everything happens for a reason

Känner mig inte särskilt på topp idag, kroppen är verkligen hemsk och jag är allmänt trött på livet.
Orkar inte skriva så mycket mer just nu, bjuder på en gammal men bra låt istället.
Ciao! 

On My way home

På väg hem från Botkyrka nu. Fick rida en liten ponny vid namn Killberry Symfonie. Pigg och rolig ponny i markarbetet och hoppa bra när han väl hoppa. Han gör lite fulstopp ibland och gillar inte att hoppa av för långt ifrån så han vill krypa nära hindren. Vill rida honom i dressyren! :) fin ponny men kände mig superstor på honom.
Skriver mer senare.. Ciao!


Amor vincit omnia

Kärleken övervinner allt.. Längesen jag uppdaterade här nu, har tänkt bli bättre på det. Har så mycket tankar och åsikter som jag behöver få ner.
Tänkte berätta lite om alla fysiska problem jag har som inte så många vet om.
Jag har en kraftig Sculios (snedväxt rygg) som gått med hela livet och det har gjort att jag blivit sne i mina höfter som påverkat mina knän och även mina fötter. Så pga min Sculios har jag nu problem med höften, knäna, fötterna och det självklara, ryggen. Det här gör att jag har dubbelt så svårt som alla andra i ridningen och måste anstränga mig dubbelt så mycket. Det här gör ju ävem att jag blir oliksidig i ridningen så jag får jobba mycket med att vara så jämn som möjligt. Jag har gått kontinuerligt hos sjukgymnast, naprapat, fysioterapeut och massör för det här problemet men tyvärr kommer mn rygg aldrig bli bra. De kan få den att kännas bättre för stunden men inte i längden tyvärr.
Förutom Sculiosen och problemen kring den har jag även andningsproblem. Jag får ingen luft när jag anstränger mig för hårt, jag har alltid ont i lungorna och jag andas inte genom näsan. Pga av att jag jämt går runt med syrebrist har jag alltid ont i huvudet.
Vi började utreda det här problemet för 4 år sedan. Först åkte vi till en specialist inom Öra, näsa, hals på Viktoria-kliniken, han allergitestade mig och tog blodprover men han trodde det mest var någon lätt pollenallergi. Det kändes liksom inte som han tog mig på allvar.
Efter de åkte vi till en annan specialist efter rekommendationer av en bekant. Han gav mig olika nässprayer till en början, men eftersom de inte hjälpte så blev jag inbokad för operation. Under operationen skrapade de ner mina polyper som han trodde var boven i dramat.
Till en början kändes lite bättre men sedan blev de lika dåligt igen och vi åkte tillbaka till specialisten. Han kollade mig i näsan igen och upptäckte att jag bara hade några få mm att andas igenom. Han gav mig mer sprayer, men inga hjälpte och då till slut gav jag upp och slutade gå till honom. Efter dess hade jag så fullt upp med skolan och allt så vi fortsatte inte utreda något mer.
Nu i höstas uppsökte jag en läkare på vårdcentralen eftersom jag hade ont i bröstkorgen när jag andades, läkaren upptäckte då att jag hade en inflammation i bröstbensbrosket och fick tabletter för det. 
Smärtan i bröstkorgen försvann ett tag men det gjorde fortfarande lika ont i lungorna när jag andades. 
Så jag uppsökte vårdcentralen igen och fick prata med en annan läkare, han skickade mig en remiss till Aleris Fysiologlabb för att göra en spirometri-undersökning (kollar lungkapaciteten).
Nu i januari gjorde jag spirometrin och jag hade normala värden. Efter disskutioner med min läkare på vårdcentralen har jag nu även fått remiss på Metakolintest som jag ska göra på skärtorsdagen.
Vi får se hur det går, om vi någonsin hittar problemet på mina lungor. Det känns rätt hopplöst ibland.
Nu i tisdags förra veckan åkte jag ner till vårdcentralen eftersom jag haft migrän och yrsel till och från i en vecka. Han undersökte mig och upptäckte att jag ligger precis på gränsen till lågt blodtryck och sen fick jag även ta blodprov. Blodprovet visade att jag har väldigt dåliga blodvärden, mitt hemoglobin låg på 79 när det egentligen ska ligga på 130(!).
Så han skickade in mig till St Görans sjukhus för att göra en blodtransfusion.
Därinne blev det ingen blodtransfusion utan det bestämdes att jag skulle få en Järnbehandling i stället.
Så jag var sjukskriven hela förra veckan förutom fredagen då jag tränade för Lotta Björe.
I fredags var jag även då inne och fick min järnbehandling, så om 6 v ska jag tillbaka till St Göran och så ska de ta ett nytt blodprov och kolla om mina värden blivit bättre.
Känns som hela min kropp håller på att kollapsa, skulle inte förvåna mig om de upptäcker att jag har hjärtfel oxå...
Tack för att ni tog er tid att läsa!


RSS 2.0