.

Usch har vart sjuk i en månad nu, min förkylning vill visst aldrig försvinna. Sen så har jag jätteont i mina lungor så har svårt att sova ordentligt och sen är min rygg förjävlig, typiskt nu när det är svårt att få tider.
10 jan har jag iaf tid för spirometri, börjar redan bli nervös :S
Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på.

juul

sämst julafton, idag borde bli bättre. Min älskling kommer sen i eftermiddag, har saknat honom även fast jag träffa honom senast i torsdags <3

tjolahopp, sämst på att hitta på rubriker

Idag har det varit rätt lugnt, sov till 11 någongång. Satt lite vid datorn och fixade mig lite. Vid 13 åkte jag med pappa hem och sen har det vart fullt upp med julpyssel; klä granen, slå in paket, fixa julskinkan.
Nu har jag nyligen kommit hem. Jag och Mamma blev bjudna på smörgåstårta av Nina eftersom hon fyllde år, väldigt uppskattat att vi kom förbi. Råkade bli kvar där i 3 timmar. Var ju så mysigt med alla keliga hundar och härligt folk att prata med :)
Nu blire alldeles strax sängen tror jag om jag inte sätter på någon film =)

Hästarna jag rider :)

Tänkte lägga upp en presentation på var o en av dom hästar jag brukar rida :)
Ayzha, e:Figaro R ue: Jaguar
Ayzha är en helt underbar 3-åring jag började rida i våras. Jag kan utan att överdriva hjälpt till mycket med hennes utbildning, jag lärde henne t.ex. att gå i form under ryttare.
Hon är verkligen en dröm att rida, alltid positiv till allt och massa energi utan att bli het och nervig. Otroligt lättlärd och riktigt fin i ridningen för att vara en 3-åring, hon har världens påskjut bak, kan både gå i kort och lång form, skänkelvikningar är påbörjade och hon tycker det är jättekul att hoppa! =D
Freo, e:Fetcher ue:Briar
Bert som han egentligen kallas är oxå en 3-åring. Jag var den första som red ut honom. En väldigt känslig kille som har blivit riktigt fin att rida, lite skeptisk till hoppning men har blivit mycket bättre.
Rider honom oftast varje vecka :)
Ragtime, e: Highcruiser ue: Rubenstein
Ragge är en väldigt feg och tillbakadragen 3-åring men med otroligt fint steg, traven är som att sitta på moln på honom och han har en superfin nacke!
fortsättning följer ;)


Haloj

Efter att mitt internet krånglat i flera timmar så har jag äntligen fått igång det.
Igår var jag på praktiken, började med dom vanliga stallsysslorna sedan red Anna en treåring som heter Macken(?), jag fyllde då på med havre i havrelåren och sedan plocka jag in Umbra för att göra iordning henne, tog ett bra tag att reda ut svansen på henne eftersom hon lyckats få in halva boxen med halm i den. Umbra är då Anna's bästa dressyrhäst, superfin fux med stor bläs och vita ben.
Sedan plocka jag in Jack som är en treåring och som är halvbror till Anna's fyraåring Alwa. Dom har samma mamma. Anna red sen honom i ridhuset, kollade på ett tag medans jag skrittade av Umbra för hand. När man ser Jack ser han trevlig ut men med ryttare och sen när han börjar röra sig så har han mycket finare gångarter än man kan tro.
Donade sedan i stallet och sedan gav jag hästarna lunch och åt själv.
Varje år 22dec så vaccinerar dem alla sina hästar, så på eftermiddagen skulle vi plocka in alla unghästar och fölston från lösdrifterna. Jag fick först hänga in vattenhinkar i uteboxarna samt en av fölboxarna. Sedan började vi plocka in fölstona samt ungstona. Började först med att ta in Azalea (Ayzha's mamma) och Maya. Sedan fick jag ta Pilar och hennes lilla föl Prezley, gick lite halvvilt till men vi lyckades ta oss in i boxen oskadda.
Sedan var det unghingstarnas tur, Lena tog den hingstigaste av dom, jag fick ta Räkan(2-åring) och Azla(1-åring) och Amanda fick ta snälla United som är kastrerad. Gick bra det med :)
Sedan plockade jag in Ayzha och red henne i ridhuset, tränade mkt övergångar, skänkelvikningar och att hon skulle bära sig själv. Hon var riktigt pigg men superfin. Lite roligt var att jag fick beröm av en som satt på läktaren efter att Ayzha hoppat till för en grej och jag sa att hon bara var 3 år. Hon sa nåt i stil med; "Vad fin och otroligt duktig hon är för att bara vara 3 år" & så frågade hon om Ayzha var min egna häst och jag svarade ju då att hon tillhörde gården men att jag ridit henne ett halvår till och från och då sa hon: "Men gud vad duktig du är som kan få en 3-åring att gå sådär bra, dom har en riktig tur som får ha en sån toppryttare som dig till hjälp".
Gud vad några få ord kan värma mycket, särskilt när det kommer från en helt främmande person som aldrig sett en rida innan.
Hästarna fick sedan komma in och jag red sen Gemini i ridhuset. Tränade mkt skänkelvikningar i trav och galopp samt galoppombyten. Så härlig men svår häst, Gemini har ju tävlat upp till Msv A så hon vet ju vad hon ska göra men hon är lite lat och tar gärna chansen att slippa.
Vid halv 6 kom sen min pojkvän och hämta upp mig så åkte vi till nynäs och köpte pizza samt hämta grejer. Blev sedan att jag sov där. Johan skulle inte jobba idag och jag var för lat att åka in till skolan, så jag somnade om och sket i skolan, tog det lugnt hemma hos min älskade pojkvän i stället :)
Det var mina dagar :)

en bild jag är nöjd med :)


lite bilder

strömsholm
Malin Nilsson & Prizilla :)
En av mina praktikvärdar, är det mesta hos hennes storasyster Anna men rider hennes hästar oxå :)

Jul

Helt sjukt att det är julafton på lördag :O vad ska ni hitta på under julen?
Själv ska jag fira Julafton hos mormor, juldagen är vi troligtvis hos farmor o farfar :) Får väl se om johan (min kille) är med och firar nån dag, ska försöka få honom att hänga med juldagen ;) Har världens bästa julklapp till honom, hihi, men den tänker jag inte skriva ut här ifall jag skulle ha sån otur att han är inne här och spanar.
Vad har ni önskat er i julklapp?
Jag har faktiskt inte gjort någon direkt önskelista i år, men det här är lite grejer jag skulle uppskatta i julklapp:
  • En till extern hårddisk att ha alla mina filmer på, min jag har börjar bli full.
  • Iphone 4, känns onödigt med en Iphone 4S när det inte är så mycket som skiljer dom åt.
  • Pengar
  • Presentkort
  • Ridgrejer eller saker till dockan uppskattas alltid
Det var väl de mesta :)

same same but different

Haft bloggtorka nu ett bra tag, känner mig inte så taggad på att blogga och vet inte riktigt vad jag ska skriva men ska iaf försöka uppdatera mera :)

RSS 2.0