Dagen

Just nu sitter jag och käkar frukost och efter de ska jag ner till stallet och fixa och dona där. Sen vid 13.45 ska jag rida lektion för Margit Strömberg! :D Ska bli riktigt roligt!
Sitter just nu och funderar på vad jag ska ha för outfit. Antingen benvit/beige, Blå/brun eller kanske vit/röd/marin?
Gach svårt val..
Jaja vi får se vad de blir, ska försöka be mamma fota lite och så kanske det kommer en liten film oxå =)

.

Ska snart röra mig hem mot munsö, idag var det dressyr på solna och igår hade jag specialidrott på botkyrka skriver om passen ikväll :)

Mr. Bean

Fick rida mr.Bean "Bönan" på specialidrotten :)
Vi tränade på rytmen i galoppen och en del vägarnas ridande :)
Gick bra :)
Rolig ponny! =)

Jursta

Började dagen med att vi missade bussen till Jursta pga att bussen inte väntade in pendeltåget. Så vi kom en timme för sent. Hjälpte Anna att göra klart stallet och sen longera vi en 3-åring som kom i helgen, Anna ska ha den på utbildning. Jag kommer troligtvis få rida ut den på onsdagarna när jag är där! :D
Sedan red jag & Ayzha och Amanda & Uritza ut runt Ogesta-rundan, verkligen superhärligt! Solen sken och pigga glada hästar och en superfin ridslinga, kan det bli något bättre?
Lunchdags efter de och sedan red vi ut med Gemini och Rulle, jag fick prova rida Rulle :)
Vid 3 rusade Amanda ut till bussen och jag plockade undan alla grejer och red Uno, sedan upptäckte jag att Uno hade kolik så knallade med honom en halvtimme i riduset.
Skriver mer ingående om passen imorn, nu ska jag sova natti natti :)

Urenzo

Urenzo "Uno"
Quite Easy - Uskudar des Malais
Valack f.2007

Efter Amanda åkt hem frågande jag Malin om de var nån häst kvar att motioneras så då sa hon att jag kunde rida Uno lite i ridhuset :) Han gick för några veckor sen semifinalen till 4-årschampionatet men kom ej vidare och sen dess har han tagit det rätt lugnt.
Jag red mest massa övergångar jobbade med att ha honom i låg form och lite skänkelvikningar, han är byggd i uppförsbacke så han är rätt svår att få att gå i låg form. Han var fin men rätt seg för att va han.
Sen kom Malin för att bygga om hindren till hennes hoppgrupper hon har på onsdag kvällarna och då frågade hon mig om jag hade lust att hoppa Uno nån gång över studsen, självklart ställde jag upp på de. Hoppade några gånger över studsen och sen fortsatte jag över ett litet räcke och sen i slutet hoppade jag en hel liten bana :D
Så kul att få hoppa en av Malins 4-åringar och få lite gratislektion på en gång :D
Hoppningen gick rätt så okej, han var lite seg men hoppade rätt bra. Han var rätt svår att hoppa eftersom han har så stor galopp så det är så mkt häst att rida ihop och få med sig i svängarna ^^

Rozqoo Dee

Rozqoo Dee "Rulle"
Quite Easy - Robin Z
Valack f.2006

Fick rida ut på fina Rulle för första gången :) Rulle är lite speciell, han är väldigt opålitlig. Ena dan är han kollugn och andra dan kastar han av en när man hoppat upp. Så när jag satt upp så höll Malin i, jag hade korta tyglar och hoppade väldigt lugnt o försiktigt upp och sen satt jag beredd dom först metrarna ifall han skulle försöka bocka. Vi började trava rätt tidigt eftersom han slappnar av lite bättre då, jag satt på väldigt korta tyglar och tänkte på att trampa ner i stigbyglarna ordentligt och vara beredd ifall han skulle försöka bocka av mig. Vi travade på den mesta av vägen och han skötte sig super och på hemvägen kunde jag jobba honom lite :)
Roligt och väldigt nervöst att prova honom :)
Bild på han och Malin sen 5-årschampionatet förra veckan :)

Ayzha 12okt

Red ut på Ayzha tillsammans med Amanda på Uritza :) Tog en härlig tur runt Ogesta, solen sken, pigga o glada hästar och en underbart fin ridslinga, kan det bli mycket bättre än så?
Ayzha var väldigt pigg men lyssnade ändo jättebra, traven var hon jättefin i men i galoppen var hon lite mer svårjobbad. Körde lite tempoväxlingar i traven, och hon lyssnade fint på mina hjälper! :)
Världens finaste 3-åring!

vad ska man skriva här?...

Idag har det inte hänt så mycket. Hade prov på basmaskinkursen, och då fick man sluta när man var klar. Så var hemma vid 3 :)
Nu sitter jag mest och lyssnar på musik :)
Lite bra låtar:
Som ni märker äre mkt house för tillfället, lyssnar på typ allt men på senaste tiden mest house/trance/techno och vissa dar rock ^^


Vad lyssnar ni på för musik?

In da school

Precis haft en bildanalys-redovisning, min grupp bytte bild typ nån minut innan de var vår tur så inge förberett alls x)

Dockan 9 okt

Igår så red jag lektion För Margit Strömberg med Dockan :) På vägen dit lyckades hon tappa en sko, men vi körde på en då eftersom hon inte var öm :)
Vi tränade mkt på att rida henne rakriktad på volt eftersom hon gärna faller utåt, det blev mkt miljöträning eftersom de var mkt folk och hästar som kom ridandes förbi så hon var mkt på tårna, men i slutet blev hon jättefin. Fick massa beröm av Margit =D
Dockan har visat kapacitet för både passage & piaff, galopppiruetter och har jättelätt för sidförande rörelser. Samt att hon har jätte utvecklingsbara gångarter ^^ Margit är helt lyriskt över mitt hjärta :') Så stolt över min pålle!

Dockan 8 okt

Idag så red jag ner till Österås med Dockan, eftersom Emelie som ska sko henne skulle kolla hur hennes hovar såg ut samt vilket size på skor hon har :) När jag ändo var nere så passade på att rida lite på banan :)
I början var hon spänd och ville mest springa runt o kolla på allt men då gjorde jag de Margit gett mig som "uppgifter" att göra när hon blir spänd: Volter & tagen bakdel för att få ut henne till ytterhjälperna :)
Sen tänkte jag på att göra halvhalter med sitsen för att få henne i ett mer sansat tempo. Efter jag jobbat med Margits uppgifter blev hon jätte fin och jag kunde göra mkt varvbyten utan att hon ändrade form eller tempo och behöll lugnet och även vända rätt upp och göra skänkelvikningar ut mot spåret.
När hon kändes totalt lugn i traven fattade jag galopp, i början blev hon lite stark, studsig och rätt på tårna men då gjorde jag massa volter och såg till att jag verkligen hade henne på ytterhjälperna och då lugna hon ner sig lite. Men sen råka jag kittla till henne lite med spöt och då fick jag mig ett rejält bocksprång så då släppte jag spöt, travade henne tills hon var lugn igen och då tog jag en till galopp och avslutade när hon kändes fin :)
På hemvägen var hon lugn o fin. När vi kom bort mot husby lät jag henne hoppa "hoppstigen", och fy fan vad kul hon tyckte det var! Travade mot första hindret och så fort hon såg hindret börja hon galoppera och tog världens skutt över stockarna, tog en stund innan jag fick stopp på henne. Sen så vände jag och hoppade tbx igen och då var det lite mer kontrollerat. Hon har inte världens bästa benteknik men hon hoppar verkligen med hela ryggen även fast de bara är några låga stockar i skogen :') Min häst är så jäkla duktig!




På språng

Tänkte slänga in ett litet kort inlägg.
Idag är det hoppning på Solna ridskola som gäller. Inte direkt taggad eftersom jag aldrig får hoppa nån rolig häst. Och sedan på eftermiddagen har vi redovisning av ett arbete, och jag har inte en skrivit nåt arbete utan har bara pluggat in de jag ska säga, men jag ska sätta mig och skriva ut lite fakta jag kan läsa på bussen.
ciao! Visst är min header snygg? :D

tjolahopp

Nu så ska jag dyka in i duschen.. efter de skriver om dagen och dagens ridning samt om gårdagens pass om jag hinner med :) See you later bitches...

Dagen

Idag har jag varit iväg på praktik, jag har praktik på Jursta gård varje onsdag :)
Dagen började med att pendeln var sönder så vi kom 1½ h för sent. Eftersom Malin är på Flyinge under veckan så hjälpte jag Amanda med att mocka Malin's stall (i vanliga fall hjälper jag till i Anna's stall).
Sedan red vi ut på Ayzha & Uritza (skriver mer om passen senare), sedan vare lunch. Efter lunchen åkte vi med 2 trailers och hämtade hem unghingstarna från betet. Alla 4 grabbarna gick in skitnsällt, men Don Azlan en liten 1-åring får största guldstjärnan. Jag stog o väntade med honom utanför släpet medans Lena lastade en av 2-åring och sen när lena höll på att sätta fast den så kliver Azlan helt av sig själv upp på rampen och går utan att tveka ett dugg in i släpet och står skitsnällt där sen, Duktig häst!!
Efter vi var tbx i stallet igen trimmade jag Gemini nere på stubbåkern! =)

Svar på kommentar

sandra i klassen höhö om Dakania:
jag har inte kollat på hela, bara tittat igenom lite snabbt. men hon ser ut att vifta mycket med svansen, gör hon bara så eller är hon irriterad? Annars såg det bra ut, fin häst!


Det är bara nåt hon håller på med helt enkelt, hon går runt o viftar jämt o ständigt :)
tack! =)

Jursta 5 okt.

Ridpassen:
Ayzha - Var pigg och kändes lite stel, sen så blåste det än del så hon var lite spänd och ofokuserad, men på hemvägen slappna hon av mer och jag fick henne att arbeta ordentligt alla gångarter, flyttade även lite undan skänkel och det lyssnade hon bra på :)

Gemini - Gemini är Anna's "gamla" dressyrhäst som tävlats upp till Msv, men för ungefär 1½ år sen blev hon skadad och sen tog dom föl på henne :)
Nu under hösten har jag börjat få sätta igång henne :D Nu är hon så pass igång att man kan både trava och galoppera. Förrförra veckan hade bara en på gården ridit henne eftersom jag var i norrköping och hon har då låtit henne gå med huvudet i vädret. Och då var inte Anna så förtjust i eftersom hon så småningom har tänkt börja tävla Gemini igen och då vill hon att hon ska få tbx sina gamla muskler. Så Anna bad mig att jag skulle trimma henne lite :)
Fick bli ett pass på stubbåkern för hennes del. Red först nån varv i ytterspår runt och skritta och trava sen jobbade jag på en volt samt på en åtta. Fokuset var på att hon skulle jobba med ryggen ordentligt och bli mer lösgjord. I skritten var hon svår att få ner på tygeln, hon har en väldigt storskritt som gör det svårt att sätta henne i arbete utan att tappa steget och att skrittar igenom med hela kroppen. I traven var hon jättefin, gick upp lite i formen ibland men då tog jag bara en halv halt, ställde igenom henne ordentligt och jobbade på en volt sen hade jag henne tbx där jag ville ha henne igen :) Galoppen var hon superfin i, men man måste vara noga att verkligen rida ordentligt med yttern annars sticker hon ut med en och förböjer sig :) Körde även nåt galoppombyte och lite skänkelvikning :) Fick beröm av Anna som hade stått och tjuvkikat lite, hon tyckte det hade sett fint ut, så kul att höra sånt ^^

Svar på kommentar

Tove Söderström - Ponnyryttare  om Dakania:
Riktigt fin för att vara så ung och fin för att vara första träningen också! Det ser lovande ut för framtiden! :)



Tack! =) Ja hon är riktigt fin för att vara så pass ung men sedan ligger hon ju även ett år efter i utbildningen, så hon går riktigt bra för att vara en 4-åring utbildningsmässigt :)
Ja jag tror nog absolut att hon kommer kunna gå Msv dressyr :) 

Dakania

Häromveckan red jag lektion för Margit strömberg med min nya häst Dakania som ni ser uppe på ena sidan av headern.
Här ser ni iaf filmen från träningen:
Kommentera gärna vad ni tycker!

Nu är jag tillbax..

Med en ny design så kör jag nu igång den här bloggen igen. (tryck f5 om ni inte ser designen)

Hoppas ni kommer uppskatta bloggen, ska uppdatera så mkt som möjligt! =)

RSS 2.0